Hibrid IT

Privát architektúra és publikus felhőszolgáltatások

Hibrid IT privát architektúra és publikus felhőszolgáltatások integrációja

Cégünk nagyon hamar felismerte a hibrid IT fontosságát és a régió első Microsoft Azure MSP (Managed Service Provider) partnereként ügyfeleinknél elsőként mutattuk be a technológiában rejlő előnyöket.

A felhőalapú szolgáltatások három szintje a SaaS, Paas, IaaS közül az utóbbi, az Infrastructure as a Service integrálható be legkönnyebben a jelenlegi IT architektúrába. A felhőben lévő virtuális gépek, virtuális merevlemezek és virtuális hálózatok használatával nincs szükség a meglévő alkalmazások módosítására. Az IaaS szolgáltatások a lokális infrastruktúra felhő alapú kiegészítését jelentik. Az IaaS lehetővé teszi, hogy olyan alkalmazásokat futtassunk a felhőben, melyek „hozzá vannak szokva”, hogy lokális merevlemezzel és memóriával gazdálkodnak, valamint hagyományos telepítőkészlettel rendelkeznek. Lehetőség van a jelenleg virtuális gépeket használó rendszerek „felhőbe emelésére”.

A publikus felhőből történő szolgáltatások igénybevételére biztosítani kell annak központi menedzsmentjét, kontrollját:

  • felügyeletet,
  • vírusvédelmet,
  • mentést,
  • erőforrások kiépítését és megszüntetését,
  • a költségek kontrollját.

Ennek érdekében meg kell teremteni azt az informatikai és irányítási környezetet, amely képes a lokális infrastruktúra és a felhő összekapcsolására, mindkettő menedzsmentjére, a költségek kontrollálására és a megfelelő biztonsági szint biztosítására. Maga a hibrid IT rengeteg olyan kérdésre ad megoldást, melyre a tradicionális infrastruktúra-megoldások nem vagy csak nehézkesen, magas költségek mellett képesek.

A felhőszolgáltatások előnye

Az IT költségek
az üzleti teljesítményhez

Hibrid megoldással igen egyszerűen, alacsony költségek mellett építhetjük ki jelenlegi infrastruktúránk pontos mását katasztrófa szituációk gyors kezelésére. A publikus felhőbe kiköltöztetett adatok és alkalmazások akkor lépnek éles üzembe, ha az elsődleges telephelyen nem várt esemény következik be.

Gyorsabb
fejlesztési idők

Publikus szolgáltatások bevonásával nagyon gyorsan lehet reagálni az üzleti oldal igényeire. Perceken belül elkészülhet egy új alkalmazás szerver, ami segít kiszolgálni a megnövekedett igényeket. Ha a későbbiekben csökkenek az erőforrás szükségletek, a felhőből igénybe vett szolgáltatások leállíthatók. Ez a fajta működés hathatósan képes támogatni az üzletmenethez folyamatosan alkalmazkodó IT pulzálását, ezzel megvalósítva a valódi adaptív IT infrastruktúrát.

Alacsonyabb
üzemeltetési költségek érhetőek el

Hosszú távú archív rendszerek gyors és megbízható elérését képesek biztosítani a felhő alapú tárhelyek. Geo-rendundáns adattárolás biztosítja, hogy az Azure felhőben adataink akár több kontinensen is többszörösen tükrözve legyenek meg. Ezt a lehetőséget megfelelő adattároló eszközzel kiegészítve megvalósítható adatállományaink olyan hierarchikus tárolása, mely teljesen automatikus módon történik. A gyakran használt adatok helyileg, míg a ritkán használt adatok fizikailag a felhőben vannak, folyamatos eléréssel.

Kapcsolódó blogbejegyzések

Keressen minket bizalommal!

Scroll to Top