MAGMASOFT ®

MAGMA öntészeti szimulációs szoftverek

Öntészeti technológiák tökéletes virtuális modellezése

A MAGMASOFT® egy olyan öntészeti szimulációs eszköz, melynek fejlesztésekor elsődleges szempont az öntészeti technológiák tökéletes virtuális modellezése és a megbízhatóság volt.

A segítségével jobban megérthetjük a formatöltés, dermedés, mechanikai tulajdonságok, termikus feszültségek és deformációk, valamint egyéb fontos metallurgiai folyamatok időbeni lefolyását. A MAGMASOFT® szerves része a különböző öntészeti szakmodulok mellet egy könnyen használható 3D-s modellező eszköz valamint CAD interfész. Ezzel teljes értékű megoldást nyújt a terméktervezés, termelés és minőségirányítás részére.

A MAGMASOFT® használata, közvetlen előnyei az öntödék és tervezők számára:

  • Könnyen és gyorsan használható kezelőfelület a tápfejek, megvágások, hűtővasak és szellőzők elhelyezésére.
  • A minőség javulása és ezzel együtt az öntvényhibából származó költségek csökkentése, melyek például turbulenciából, oxidációból, salak bezáródásból, porozitásból vagy zsugorodásból származhatnak.
  • A kihozatal növelése, ezáltal a visszaolvasztási költségek csökkentése a szerszám élettartamának növelése mellett.
  • A nyomásos öntőszerszám hűtő és fűtő köreinek optimalizálásával a ciklusidő csökkentése.
  • A megvágások és tápfejek előzetes szimulációjával az induló költségek minimalizálása.
  • Javuló cégen belüli és a külső partnerekkel történő kommunikáció az egyes szervezeti egységek között a szimuláció eredményeinek kiértékelésével és megosztásával.
  • Növekvő vevői megelégedettség.

Hogyan segít a MAGMASOFT® az öntészeti cégeknek?

Az öntészeti folyamatok szimulációja segít a cégeknek a stratégiai célok és a versenyelőny elérésében.

Hogyan segít a MAGMASOFT® a termelésben?

A MAGMASOFT® megbízható módon képes meghatározni az öntvény tulajdonságait minden beömlő rendszer és folyamat paraméter kombinációja esetén. Az öntési folyamat paramétereinek optimalizálásával egy megbízható és gazdaságos gyártási eljárást alakíthatunk ki.

Hogyan segít a MAGMASOFT® az önvénytervezésben?

A MAGMASOFT® segítségével az önvény tervezése során választ kapunk a gyárthatóságot befolyásoló kérdésekre, megismerjük a végső mechanikai tulajdonságokat és a gyártás költségeit. A szimuláció által kimutatott öntvényhibák megszűntetésével az ebből származó hibák költségei is megszűntethetők.

Hogyan segít a MAGMASOFT® a kereskedelmi és marketing tevékenységben?

A megrendelő számára a MAGMASOFT® használata azt mutatja, hogy a megrendelt termék jó minőségben és versenyképes áron elkészíthető lesz, továbbá a MAGMASOFT® használata annak a jele, hogy a cég vevőorientált és komoly technikai felkészültséggel rendelkezik.

Páratlan öntészeti tudásbázis

A MAGMA-ban lévő módszerek és adatbázisok világméretű ipari tapasztalatokra és működő mérnöki kapcsolatrendszerre épülnek, ezért a MAGMA alkalmazói megtalálják a választ a legbonyolultabb szakmai kérdésekre is. Azok a cégek illetve szakemberek akik a MAGMA-t használják maguk is részeseivé válnak e legsikeresebb öntészeti szoftver folyamatos fejlesztésének.

Scroll to Top