A DUALIS IT Solutions kifejlesztett egy modult a Visual Components-hez, mely segítségével a Layout terveik legfontosabb statisztikai paraméterei egy gombnyomással elérhetővé válnak.

A Kontron Hungary és a DUALIS IT Solutions megegyezett az általuk fejlesztett statisztikai kimutatás készítő Add-On magyarországi forgalmazásáról. Ezzel elérhetővé vált a Visual Components magyarországi ügyfelei számára a gyors és hatékony statisztikai elemzések készítésének lehetősége.

DUALIS IT Solutions

A 30 év tapasztalattal rendelkező németországi DUALIS-IT a gyártási és összeszerelő sorok szimulációjához, tervezéséhez és optimalizálásához használt szoftverek és szolgáltatások fejlesztésére specializálódott. Az általuk fejlesztett és forgalmazott Ipar 4.0 kompatibilis megoldások segítenek a vállalatoknak az intelligens gyárak hatékony működtetésében, miközben magas tervezési megbízhatóságot érnek el, védik a beruházásokat és folyamatosan optimalizálják a költségeket.

Több mint 10 éve dolgoznak együtt a Visual Components-cel. Több mint 100 sikeresen megvalósított projekttel a hátunk mögött páratlan integrációs szakértelmet kínálnak a Visual Components 3D szimulációs szoftveréhez.

Világszerte már több száz vállalat támaszkodik a Visual Components-re a gyártósorok 3D-s szimulációja során. A DUALIS IT Solutions által a Visual Components-hez fejlesztett hasznos kiegészítők és egyedi funkciók növelik az átláthatóságot ügyfeleik számára, megbízható tervezést tesznek lehetővé és védik a beruházásokat. Az eredmény kevesebb hiba, valamint költség- és időmegtakarítás a projekttervezés és üzemeltetés során.

Statisztika gombnyomásra

A 3D szimuláció nem csak sokatmondó képeket, hanem számos értékes információt, statisztikai adatot biztosít a kiértékelésekhez. A DUALIS statisztikai modul egy hatékony eszköz a tesztelt tervek jobb összehasonlításához és kiértékeléséhez a KPI-k alapján. Egyetlen kattintással létrehozhat egy átfogó előre konfigurált Excel-jelentést, amely megkönnyíti a különböző Layout tervek összehasonlítását. A jelentés táblázatos formában összefoglalja az összes információt a folyamatokról, a termékekről, az erőforrásokról és az anyagáramlásról, valamint vizualizálja azokat a hatékony kiértékelés érdekében. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan átlássa Layout tervének teljesítményét és hogy hol van optimalizálási lehetőség.

Statisztika modul

A statisztikai modul használata számos előnyt biztosít a felhasználóknak:

  • Idő megtakarítás: Exportáljon minden információt egy gombnyomással
  • Átláthatóság: Minden információ kategória szerint rendezve és csoportosítva egy átfogó excel táblában
  • Vizuális megjelenítés: Diagrammok és anyagáramlás ábra megkönnyíti az adatok átláthatóságát
  • Átfogó: Részletes kimutatás a szimuláció egy szakaszáról vagy a teljes lefutás idejéről
  • Rugalmas: A megjelenített információk adaptálása, kiemelése vagy bővítése további feldolgozásra megoldható

A modul által generált táblázatban az információk alábbiak alapján vannak csoportosítva:

Folyamatok

Anyagmozgatási kapcsolatok

Erőforrások

Munkafolyamatok

A folyamatok kihasználtság, ciklus idő, selejt, OEE (Overall Equipment Effectiveness) és egyéb kulcs információk szerinti csoportosításával könnyen átláthatóvá válnak. Az erőforrásokhoz, mint a robotok, emberek, AGV-k (Automated Guided Vehicles), tartozó fontos információk, mint a kihasználtság vagy áteresztő képesség könnyen elérhetők. Megválaszolhatók az olyan kérdések, mint a megtett távolság, rendelkezésre álló kapacitás, vagy hogy a feladatok újra osztásával javítható-e a rendszer áteresztőképessége. Az anyagmozgatási kapcsolatok termék szemszögéből történő vizsgálata olyan perspektívát biztosít, mely segítségével látható, hogy merre mozog egy termék, vagy hogy egy kapcsolat milyen gyakran használt és mennyi időt tölt a termék a végrehajtásával. Ugyanez megtehető a munkafolyamatokkal és gyorsan megvizsgálhatók a munkafolyamatok közötti függőségek.

Összegezve segít átlátni a termelés minden szintjét, valamint segít a különböző layout tervek összehasonlításában és a tervek hasznosságának kommunikálásában.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top