Onshape

XXI. századi SaaS CAD technológia
napjaink termékfejlesztési kihívásaira

Az Onshape az egyetlen SaaS termékfejlesztési platform

Az Onshape egy teljes termékfejlesztési platform

Az Onshape az ipar első, teljes mértékben SaaS (software-as-a-Service, szolgáltatott szoftver) alapú termékfejlesztési platformja, amely egyesíti a robusztus CAD megoldásokat az erőteljes adatkezelési, együttműködési eszközökkel és a valós idejű elemzéssel.

A felhő alapú szoftver tökéletes megoldás azon cégek számára, akiknek fontos, hogy a tervező csapatok mérnökei rugalmasan, bármikor és bárhonnan, bármilyen hardver eszközről képesek legyenek a közös munkára.

Vessük össze a hagyományos és SaaS alapú termékfejlesztési rendszereket.

A hagyományos termékfejlesztési platform jellegzetessége

A hagyományos CAD rendszerek nem lépnek túl a 30 éve kialakított arhitektúrán, továbbra is drága munkaállomásokra telepített helyi szoftverek, és fájl-alapú adatstruktúrán alapszanak.

Ezt a környezetet számos korlátozás jellemzi:

 • A külső termékadat adatkezelő (PDM) rendszerekben az adatokat ki kell kölcsönözni a közös fájl tárból ha dolgozni kívánunk velük
 • PDM rendszer hiányában adatok veszhetnek el, a mérnökök véletlenül felülírhatják egymás fájljait
 • A szoftver frissítések időigényesek
 • Verzió inkompatibilitások lépnek fel a partnerek, beszállítók között

Ezek mind felesleges frusztrációt okoznak, amik csökkentik a termelékenységet és növelik a költségeket. Ezzel szemben az Onshape egy biztonságos, felhő alapú, bármilyen számítógépről (Windows, Mac, Linux), tabletről vagy telefonról (Andriod, iOS) elérhető munkakörnyezetben egyesíti a parametrikus modellezési eszközöket, valamint a tervezési adatkezelő eszközöket. Ennek köszönhetően soha semmilyen adat nem veszik el, vagy sérül meg. Használatához nincsen szükség fájlokra, licenc kulcsokra, vagy számítógépre telepítendő szoftverre, így a tervezőcsapatok teljes mértékben az innovációkra koncentrálhatnak, tehermentesítve a cégek IT szervezeteit.

SaaS termékfejlesztési platform jellegzetességei

Az Onshape segíti a vállalatok termékfejlesztési folyamatainak modernizálását

A piacra jutási idő felgyorsítása

A szoftverben elérhető párhuzamos szerkesztésnek, beépített együttműködési eszközöknek, valamint valós idejű terv felülvizsgálatnak köszönhetően a mérnökök több tervezési iterációt is végre tudnak hajtani párhuzamosan, illetve a mérnöki specifikációkat és tervezési változtatásokat azonnal meg tudják osztani a partnerekkel.

Kockázat csökkentés és IP védelem

Az Onshape adatbázis alapú architektúrája kiküszöböli a jogtalan másolással, adatlopással, vagy akár a véletlen, nem szándékos megosztással járó biztonsági kockázatokat. A tervezési adatokat pedig a folyamatos, szigorú, szerep alapú belépési felügyelet védi.

Zéró IT „lábnyom”

Az Onshape nem igényel semmilyen letöltést, telepítést vagy licenc kódot. A szoftver felhő alapú felhasználói felülete minden internetes böngészőn keresztül elérhető, Mac, PC, Chromebook, valamint Linux számítógépen, valamint Android alapú és Apple mobil eszközökön is. Felszabadítja az IT csapatot a CAD és PDM karbantartása alól, így a mérnökök a tervezéssel foglalkozhatnak, szoftver problémák kezelése helyett.

Valós idejű adatkezelés

Az Onshape az egyetlen valós idejű adatkezelést, folyamatosan frissülő analitikákat és riportokat tartalmazó SaaS alapú termékfejlesztési platform. Ha a csapat bármelyik tagja, bárhol is legyen a világban, végrehajt valamilyen változtatást a terven, akkor azt mindenki, aki arra jogosult is látja azonnal. Az Edit History funkció ment minden elvégzett változást és azt is, hogy ki, mikor végezte el, így bármikor lehetőség van visszatérni egy korábbi tervezési verzióhoz. A beépített egyszerű CAD megtekintő segítségével a legfrissebb verziók megoszthatók a gyártócsapattal, a kereskedőkkel, valamint a marketing csapattal.

Mit nyújt a SaaS alapú termékfejlesztési platform?

cad-collaboration-mobile-in-onshape-1600-egyuttmukodes
Felhőalapú

CAD hozzáférés bárhonnan, bármikor

A szoftverben tárolt CAD modellek bármilyen modern internetes böngészőn keresztül vagy iOS/Android készülékről elérhetők. Az Onshape Mobile nem csupán egy megtekintő, hanem egy eszköz ahhoz, hogy a teljes CAD rendszerét mindenhova magával vihesse.

Biztonságos felhő alapú munkakörnyezet

Csökkenti a szükséges IT hátteret, hiszen nincsen szükség letöltésre, installálásra, licenc kulcsokra, vagy szervízelési csomagokra. Minden felhasználó a legújabb verzióval dolgozik, melyek három hetente automatikusan frissülnek.

Adatkezelés, csoportmunka

Valós idejű adatkezelés

Egyetlen központi adatbázis. Nem kell a fájlokat egymás között küldözgetni és nincs szükség külső PDM rendszerre sem. A változásokat a csapattagok azonnal látják.

pdm-cad-data-managment-in-onshape-1600-adatkezeles

Átfogó szerkesztési előzmények

Minden elvégzett változás mentésre kerül. Így bármikor lehetőség van visszatérni egy korábbi tervezési állapothoz. Gyakorlatilag végtelen “Undo”.

Tervezési szétágaztatás és egyesítés

Lehetőséget ad több alternatív tervezési variáció kipróbálására, összehasonlítására és egyesítésére is, anélkül, hogy azok módosítanák az eredeti tervet. Ezáltal a felhasználó bátrabban tervez, több iterációt próbál ki és végül jobb terméket hoz létre.

A szellemi tulajdon (IP) védelme

A CAD adatokhoz való hozzáférés személyre szabható, így csak azok látják az adatokat, akiknek engedélye van. A szellemi tulajdon még jobb védelme érdekében a megtekintési, véleményezési, illetve szerkesztési jogosultságok bármikor frissíthetők.

cad-part-studio-in-onshape
Alkatrészek

Multi-Part Design Studio

Tervezzen kapcsolódó alkatrészeket egy helyen! Így az alkatrészek közös tulajdonságait és a köztük lévő viszonyokat egyetlen munkakörnyezetben határozhatjuk meg ahelyett, hogy oda-vissza kellene ugrálni a különböző fájlok között. Ennek köszönhetően a felhasználó számára előreláthatóvá válnak az elvégzett változtatások eredményei.

Párhuzamos lemezalkatrész tervezés

A lemeztervezés során mind a kiterített, a hajlított, illetve a tábla nézet is látható egyszerre. Az egyikben végrehajtott változtatás azonnal szinkronizálódik a másik két nézetbe is.

Egyedi funkciók -az Ön cégére szabva

Hozzon létre iparág-specifikus egyedi CAD funkciókat, és automatizálja a feladatait a szoftver erőteljes programozási nyelvének (FeatureScript) segítségével. Alakítsa a saját igényeire az Onshape-et könnyedén.

Összeállítások

Normáliák

Az Onshape-n belül minden rögzítőelem rendelkezik egy beépített  “csatlakozóval”, így azok minimális kattintással, intelligensen szerelhetők be.

Környezet alapú tervezés

Az összeállítások elemei közötti kapcsolatok környezeten belüli tervezés során is meghatározhatók. A CAD modellek előrelátható és kontrollált módon reagálnak a változásokra az összeállításokon belül.

exploded-assembly-view-in-onshape-osszeallítas
drawings-in-onshape-3d-cad-platform-muszaki-rajzok
2D-s műszaki rajz

Professzionális és gyors rajzdokumentáció készítés

Az Onshape-ben modern nemzetközi szabványok szerint készülhetnek részletes alkatrész és lemez termékrajzok (terítékrajzok is), összeállítási rajzok és gyártási dokumentációk. A közösen használt rajzi sablonokkal egységesíthető a rajzok megjelenése.

Automatizált verziózás

A beépített automatizált verzió kezelés és release menedzsment automatikus számozással és testre szabható revízió sémákkal maximalizálja a hatékonyságot.

Konfigurációk

Variációk összehasonlítása

Egy adott modell különböző paraméterekkel rendelkező variációinak létrehozására is lehetőség van, melyek között könnyedén lehet oda-vissza váltani. A felhasználók számára elérhető a konfigurációk áttekinthető és egyértelmű listája, így könnyedén megtalálják a számukra szükséges konkrét kialakítást.

cad-configurations-in-onshape-konfiguraciok
analytics-dashboard-in-onshape-enterprise-analitika
Elemzés

Teljes kontroll a tervezési folyamatok és a projektek felett

Az Onshape Enterprise a dokumentum történetnél sokkal több dologra figyel. Minden alkalmazott vagy külső beszállító által a céges adatokkal végrehajott interakció részletesen rögzítésre és a műszerfalon bemutatásra kerül egyszerűen áttekinthető táblázatok és diagramok formájában. Monitorozza a napi tervezési aktivitást, tekintse át, hogy ki melyik tervvel foglalkozott, és menedzselje egyszerűbben a projekteket és az erőforrásokat!

Integráció

Onshape App Store

A felhasználó igényeinek megfelelő mérnöki (szimulációs, renderelő, CAM) eszközök is hozzáadhatók a szoftverhez. Ezek többsége beépített felhő alapú applikáció, amelyek közvetlenül az Onshape dokumentumon belül működnek.

Egyetlen környezet

Az App Store, valamint a személyre szabott funkciók az Onshape biztonságos, felhő alapú munkakörnyezetéből elérhetők. Nem kell aggódnia kompatibilitás, a licenc kulcsok vagy a belépési jogosultságok miatt.

PLM-integration-with-onshape-PLM

Próbálja ki díjmentesen az Onshape termékfejlesztési platformot

A. 14 napos ipari próbaverzió* licenc igénylésének menete:

 1. Regisztráljon űrlapunkon a megfelelő jelölőnégyzet bepipálásával.
 2. Felvesszük Önnel a kapcsolatot és egyeztetjük a próbaverzió kezdési dátumát.
 3. Lehetősége van online „gyorstalpaló” tréninget igényelni a próbaverzió kezdéshez.

B. Hobbista** hozzáférés igénylése:

 1. Kattintson a „Get Free” négyzetre ezen a hivatkozáson.
 2. A szükséges adatok megadása után egy automatikus emailt fog kapni, ahol az „Activate your account” hivatkozásra kell kattintani.
 3.  A jelszógenerálás után rögtön Onshape dokumentumok kezdőoldalára kerül és megkezdheti a szoftverrel való ismerkedést.

Érdekli milyen lehetőségek rejlenek az Onshape szoftverben? Tudni szeretné milyen előnyökkel jár a használata?

 1. Igényelje részletes, személyre szabott online bemutatónkat*** űrlapunkon a megfelelő jelölőnégyzet bepipálásával.
 2. Kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot időpontegyeztetés céljából.

*A próbaverzió igénylése, illetve a „gyorstalpaló” tréning semmilyen kötelezettséggel nem jár. A 14 nap lejárta után a B pontban ismertetett ingyenes/hobbista csomagba kerül át minden felhasználó, de az első 14 nap alatt létrehozott modellek továbbra is privát fájlok lesznek, mások nem férnek hozzá.
**A hobbista licencben tervezett összes dokumentum teljesen publikus és mások által is kereshető, elérhető, illetve másolható.
***Bemutatóinkat Microsoft Teams-en keresztül tartjuk. A jellemzően 45-60 perces online eseményhez mindössze egy mikrofonra van szüksége.

Bővebb információt kérek!

[mailerlite_form form_id=31]

Onshape Blog

Scroll to Top